obamabush

Obama Will Change Busf Policy

U.S. President Barack Obama will change several numbers of controversial policies by President George W. Bush, including the restriction of the parent embryo cell research [...]
beyonce

Beyonce Will Never Sell Her Wedding Photo

Beyonce said, she will never consider to sells her wedding photo with Jay-Z to a celebrity magazine that offering a large amount of money as rewards, even she wonder with the amount of money that offered to her [...]
Guns N 'Roses

Guns N 'Roses Will Back

After 15 years not releasing album, the group rock Guns N ' Roses will launch a new album in the United States on 23 November. The band's latest album is "The Spaghetti Incident", released in 1993 [...]
ipod

Ipod Can Make Your ear Buzz

Music is one way to wake the spirit, to create happy life, but what happens if the music makes the ears buzz? of course, not the music that makes the ear 'buzzy',[...]

Friday, April 16, 2010

1st Entri : Ada Apa Dengan FunPhotoBox ?

Assalamualaikum w.b.t kepada semua pelawat2 blog ni.Have a nice day for you all.

Memandangkan ini post pertama aku dalam blog rejeks ini, so aku ada satu info tutorial yang sangat best ini untuk dikongsikan dengan korang semua.Ia berkenaan dengan efek foto web.

FunPhotoBox merupakan satu website yang sangat best kerana function dalam website itu ialah membolehkan korang melihat efek gambar korang yang sangat cun,cantik,menarik dan unik.

Kenal dengan web Photofunia ? Facebomb ? Loonapix ? Hah, ketiga-tiga website ini mempuyai function yang agak sama dengan web FunPhotoBox.Ianya mementingkan kualiti efek2 gambar yang telah disediakan khas untuk pelawat2.

Aku telah ambil satu contoh gambar selebriti yang comel dan cun ni iaitu Heliza.Dan aku telah gunakan gambarnya sebagai contoh bagi efek funphotobox ini.Lihat hasilnya kat bawah ni :
 Memang menarik ar efek die......

Perghhh, yang versi gif(animasi)pun ade jugak,hehehe...

Kalau korang nak buat ape yang kau buat cam kat atas gambar ni, caranya sangat mudah.Firstly, korang masuk kat website funphotobox itu.Then korang upload/pilih gambar yang korang suke.Lepas tu pilih efek2 yang telah disediakan di website itu dan tunggu beberapa minit dan korang boleh lihat hasilnya.Siap je, korang boleh savekan efek gambar korang tu di fail komputer korang.Ape2pun selamat mencuba! Bereh...

(Efek cun FunPhotoBox...)

Shhh...: Bagi aku, keempat-empat website ini mempunyai keistimewaan yang sendiri.Ade yang cakap Photofunia lebih bagus dan ade jugak yang cakap efek loonapix lebih baik dari facebomb.Tapi kat website funphotobox ini, efeknya lebih kreatif dan pelik.

11 {komen}:

Mr.Z said...

menarik2, siap blh tambah efek lagi, lagi menarik gambar heliza tu..hehe

sebelas said...

arrhh kenapa letak gambar heliza...habis aku tergoda :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

~ Ann ~ said...

cetss, menakotkan yang last tu.. ahahaha.. terkejot jakun jap aku!

Kerplunk said...

Mr.Z
-thanks...

sebelas
-haha biase ar heliza kan cun...

ann
-akupun terkejut jgk...versiu seram animasi

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Cun cun XD

Kie-yu said...

wah! best ni. bleh edit pic mcm2 efek ^__^

Kerplunk said...

miss lolly
-hehehe thanks you..u pun cun jgk

kie-yu
-yup,segala pic boleh diefekkan di website itu,huhuh

saya_arief said...

heliza rupe nye..
patot la cam kenal.

Kerplunk said...

saya_arief
-hehehe gua mmg minat heliza ar..tu pasal letak die bro,hehe

spaz said...

www.FotoTrix.com (photo tricks)

Kerplunk said...

spaz..hoho i was knew that...i means i know fotorix that long ago...hehehe..but thanks to remember me about that info..i will use it for another post

Post a Comment