obamabush

Obama Will Change Busf Policy

U.S. President Barack Obama will change several numbers of controversial policies by President George W. Bush, including the restriction of the parent embryo cell research [...]
beyonce

Beyonce Will Never Sell Her Wedding Photo

Beyonce said, she will never consider to sells her wedding photo with Jay-Z to a celebrity magazine that offering a large amount of money as rewards, even she wonder with the amount of money that offered to her [...]
Guns N 'Roses

Guns N 'Roses Will Back

After 15 years not releasing album, the group rock Guns N ' Roses will launch a new album in the United States on 23 November. The band's latest album is "The Spaghetti Incident", released in 1993 [...]
ipod

Ipod Can Make Your ear Buzz

Music is one way to wake the spirit, to create happy life, but what happens if the music makes the ears buzz? of course, not the music that makes the ear 'buzzy',[...]

Monday, April 19, 2010

Ada Ape Pulak Dengan JpgFun ?

Sama seperti entri aku yang sebelum ini, cuma berbezanya dari segi website sahaja.Aku sememangnya enjoy dan excited dengn website2 efek2 foto ni kerana ia sememangnya satu tutorial yang sangat menarik dan best untuk mengkreatifkan foto kita sendiri.

Kali ini di website yang bernama JpgFun pulak.

Website JpgFun sama jugak seperti website yang aku bagi contoh sebelum ni iaitu Photofunia, Loonapix, FunPhotoBoxdan seumpama dengannya.Kesemua website foto efek ni mempunyai kelebihan dan keistimewaan yang tersendiri dan begitu jugak dengan website JpgFun.

Bagi aku website Jpgfun ini foto efeknya lebih kepada trend masa kini atau senang aku cakap ia lebih kepada alternatif pilihan remaja terkini.Tak caye ? Sila tengok kat bawah ni antara contoh efek yang telah aku gunakan di website jpgFun tu.Yang pastinya model cover bagi artikel ini ialah Lisa Surihani.Hehehe mesti ramai yang shuke niey....

 Amboi, sampai berdiri abang tu tengok pic Lisa ni...

Perghhh, yang versi kaca pecahpun ade.....

Cam kenal je mamat kat sebelah Lisa tu....

Memang glamer betullah u ni Lisa, sampai John Cusackpun letak pic u sebagai desktop background laptop die...Hehehe

Kucingpun minat kat u Lisa,alahai.....

Care nak buat ? Mudah sahaja.Korang upload/pilih gambar yang korang nak diefekkan tu.Then, korang pilih mane2 efek yang korang rase cun dan menarik.Untuk pengetahuan korang, terdapat lebih 50 efek foto yang telah disediakan khas untuk pelawat2 web JpgFun tu.Hah, jangan kate sikit plak efek foto dalam website JpgFun tu plak erk.Lastly, korang boleh lihat hasilnya.Cun kan ?

Efek gambar JpgFun (klik sini...)

Shhh!!!:Bagi sesape yang tahu ade lagi website2 yang mempunyai function yang sama seperti di atas ni(foto efek), sila bagitahu kat aku erk coz bolehlah kita share same2 info ni.Baru bestkan.!

2 {komen}:

Wan_hazel said...

like its....gune website pun ok dr gune software kan..hehehe

Kerplunk said...

wan_hazel
-betul tu..gune website mudah je...kalau gune software cam x berapa nak menjadi sgt...kalau website,upload gambar n tersu je dapat tgk hasilnya

Post a Comment